Privredno pravo

Pravne norme kojima se uređuje pravni položaj privrednih subjekata
01
Pravni poslovi
Privredno pravo obuhvata prava i obaveze privrednih subjekata, države i drugih lica u odnosu na privredu, način njihove zaštite i regulisanja, kao i propise koji se odnose na tržište, konkurenciju, radne odnose, finansiranje, investicije, privatizaciju i druge ekonomske aktivnosti.

02
Zastupanje, savetovanje i pravno delovanje
Adokatska kancelarija MIHAJ LAW pruža sve usluge zastupanja, savetovanja i pravnog delovanja u oblastima privrednog prava. Bavimo se izradom svih vrsta ugovora u privredi, prometom udela u društvu sa ograničenom odgovornošću: prenosom, prodajom ili kupovinom vlasničkog udela, osnivanjem privrednih društava, zastupanjem pred Agencijom za privredne registre: upisom i registracijom svih promena kod privrednih društava, zastupanjem pred organima državne uprave i statusnim promenama: spajanjem, pripajanjem, podelom ili izdvajanjem privrednih društava.
03
Zakon o privrednim društvima

Privredno pravo u našoj zemlji uređeno je donošenjem nekoliko zakona, među kojima centralno mesto zauzima Zakon o privrednim društvima. Ovim zakonom se regulišu forme obavljanja privredne delatnosti, način funkcionisanja i odlučivanja u okviru privrednih društava, i konačno, način njihovog prestanka.

Zakon o privrednim društvima predviđa da se privredna delatnost u Srbiji može obavljati u formi preduzetnika ili u formi privrednih društava. Među privrednim društvima razlikujemo, sa jedne strane, društva lica poput ortačkog društva i komanditnog društva, i, sa druge strane, društva kapitala poput društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva.

Zakažite
konsultacije

Naš tim ADVOKATA

VLADIMIR MIHAJ

Advokat i osnivač kancelarije MIHAJ LAW

MIHAELA TURKAN

ADVOKAT

RASTKO SVIČEVIĆ

ADVOKAT

STRAHINJA MARIČIĆ

ADVOKAT

ALEKSANDRA STEFANOVIĆ

ADVOKAT

ALEKSANDRA VELIČKOVIĆ

ADVOKAT

Аdvokatska kancelarija MIHAJ LAW je

član Udruženja italijanskih privrednika u Republici Srbiji.


član Kisp-a- komore italijansko-srpskih privrednika.

Beograd

Kneza Mihaila 34/II
11 000 | Beograd | Srbija

VRŠAC

Sterijina 50
26 300 | Vršac | Srbija

We will be active on Social Media soon.

© All rights reserved. Powered by mihajlaw.com